Segueix-nos F Y T R

Els animalistes ocuparan Fornalutx aquest divendres

L'animal pateix «angoixa i estrés», segons els experts

|

El col·lectiu animalista intentarà impedir que aquest divendres se celebri la «tradicional» baixada del bou amb l'ocupació de la via pública de Fornalutx.

Segons expliquen a l'esdeveniment publicat a Facebook, passen «a l'acció» perquè «durant prou anys, les activistes per l'alliberament animal hem tractat, mitjançant protestes simbòliques i conscienciació, que la raó i l'empatia guanyassin la partida a la barbàrie i la crueltat. Aquestes peticions han tengut com a resposta el silenci, i en alguns casos la violència verbal i física.»

Els animalistes culpen el batle per ser «el màxim garant» del «dret a l'abús i violència contra un ésser indefens».

Si no ho impedeixen, Dependiente –que és el nom del bou d'enguany– serà fermat per les banyes i conduït a través dels carrers del poble i finalment acabarà a l'escorxador.

En opinió dels organitzadors de l'esdeveniment, durant la davallada el bou està envoltat de «crits, gent exaltada i maltractament», per la qual cosa «pateix estrès i angoixa» i afirmen que si les lleis i les institucions «emparen les injustícies, allò just és desobeir». Per això, fan una crida a totes les organitzacions i persones que lluiten contra l'explotació animal perquè se sumin a aquesta acció no violenta per «protegir la vida i la integritat de Dependiente» i avançar en el respecte als animals.

+ VIST