Segueix-nos F Y T R

STEI-I: «Més vagues i mobilitzacions no canviaran la realitat econòmica»

|

A les sis de l’horabaixa d’aquest dimecres han estat cridats els col·lectius favorables a signar l’Acord Marc d’Educació. Ahir l’Assemblea de Docents confirmava la seva negativa a firmar el document i a més iniciaven un procés de votació arreu dels centres educatius per tal de conèixer el parer dels professionals sobre l'acord.

Els sindicats STEI-I i CCOO han desconvocat la vaga indefinida i han estat els únics que han firmat la proposta presentada per la Conselleria d’Educació. Segons Maria Antònia Font, representant de l STEI-I, en els pròxims tres anys es podran revertir les retallades del govern Bauzá, però aquest fet no suposa que d'ara endavant no es mantengui un procés de negociació. font recorda que «les reivindicacions dels sindicats no s’exhaureixen amb aquest acord» però reitera que «tenim confiança amb aquest govern».

La mateixa idea expressava Biel Caldentey, secretari general de l’STEI-I, recordant que «ho hem sotmès a l’afiliació de l’ensenyament públic i ho hem decidit aprovar». El representant sindical afegia que «és un acord marc que s’ha de desenvolupar i que és susceptible de millora, però amb ell es passa pàgina a les retallades».

Posicions allunyades de l’Assemblea de Docents

Des de l’STEI-I s’ha recordat que l’Assemblea de Docents és sobirana i, per tant,  respecten els seus processos. Han recordat també que durant les negociacions prèvies ja varen proposar al comitè de vaga dels docents fer accions conjuntes, però no va ser possible a causa de la negativa del col·lectiu.

Biel Caldentey no vol entrar a jutjar les posicions d’altres entitats. Referint-se als docents, no entén que «altres grups creguin que la discussió recau en els anys necessaris per aplicar les millores». Segons Caldentey, aquests «no tenen en compte realitats objectives pressupostàries. El líder sindicalista avisa que «no volem dur al professorat a un carreró sense sortida per fer-li creure que amb més mobilitzacions o amb més vagues aconseguirem canviar la realitat econòmica»

+ VIST