Segueix-nos F Y T R

L’STEI-i insta el Govern perquè modifiqui la Llei de la funció pública i recuperi el requisit de llengua catalana

Imatge d'arxiu d'una de les manifestacions a favor de la llengua catalana a les Balears.

|

L’STEI Intersindical demana al Govern de les Illes Balears que modifiqui «amb caràcter d’urgència la Llei de la funció pública de les Illes Balears per tornar a exigir el requisit de llengua catalana a les distintes administracions de les Illes Balears».

Segons el sindicat, «Aquesta modificació és imprescindible perquè, ara per ara, encara es publiquen convocatòries d’ocupació pública a diferents administracions territorials de les Illes Balears sense aquest requisit». El 18 de setembre l’STEI ja va registrar un escrit per sol·licitar que el Govern iniciï aquesta modificació legislativa.

El sindicat considera que és «fonamental i urgent» recuperar com a mínim els nivells de català anteriors a la modificació de la darrera legislatura, que va ser la més perjudicial contra els drets individuals i col·lectius de la ciutadania de les Illes Balears.

«El Govern ha de saber que, mentre no es modifiqui aquesta llei, es consent que els ciutadans de les Illes Balears puguin ser discriminats en funció de la llengua oficial en què s’adrecen a les administracions» afirma l'STEI-i.

L’STEI-i recorda que el camí per recuperar els drets trepitjats pel Govern Bauzà «és molt llarg» i que «s’han de recuperar altres disposicions legals sobre la llengua (Llei de normalització lingüística, Decret 100/1990...)».

+ VIST