Segueix-nos F Y T R

March diu que s'ha arribat a la «normalitat» amb els sindicats, tot i que Alternativa, UOB i UGT no han ratificat l'acord

Martí March i Antonio Morante.

|

El conseller d'Educació i Universitat, Martí March, que ha presidit aquest divendres la reunió de la mesa sectorial d'educació, ha assegurat que han arribat a «la normalitat» que volien per poder seguir «abordant els problemes» de l'educació balear.

Segons ha declarat als mitjans de comunicació, la reunió amb STEI, Alternativa, UOB, Fete-UGT, CCOO i ANPE ha estat «positiva» i en ella «s'ha ratificat l'acord marc» de recuperació de drets sociolaborals signat el passat 30 amb STEI i CCOO.

«Amb aquesta ratificació, assumim el nivell de normalitat que volem, ja que només des d'aquesta normalitat podrem abordar els problemes del sistema», ha dit el responsable de l'Executiu autonòmic.

És un dia satisfactori -ha reconegut- però també és una dia més en què hem de continuar treballant, perquè «les coses no es solucionen tan fàcilment i hem de millorar l'educació de les Balears».

A més, March ha assenyalat que de la reunió es surt amb aquesta ratificació i amb que els «diferents sindicats poden fer propostes concretes».

El sindicat ANPE ha assegurat que ha donat suport a l'acord perquè «preveu la recuperació esglaonada de les condicions sociolaborals» que els docents de la pública han perdut aquests darrers anys.

No tothom ha firmat

D'altra banda, el sindicat Alternativa assegura que no ha signat l'acord i que resta a l'espera de «la veu dels docents». Tampoc han firmat UGT ni UOB. L'Assemblea de Docents durà l'acord a votació els propers 14 i 15 d'octubre.

+ VIST