Segueix-nos F Y T R

El Consell acollirà un acte contra el Decret de Nova Planta

D'esquerra a dreta: l'expresident del Govern, Cristòfol Soler; el president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat; el vicepresident primer del Consell i conseller executiu de Cultura, Francesc Miralles; i el representat de la Comissió Cívica del Tricentenari, Pere Ripoll.

|

El president del Consell, Miquel Ensenyat va rebre aquest passat dijous els representants de la Comissió Cívica del Tricentenari, Cristòfol Soler i Pere Ripoll, per parlar de la coordinació dels actes de commemoració de la Guerra de Successió que es faran enguany coincidint amb els 300 anys de la caiguda de Mallorca davant de les tropes de Felip V. Era present a la reunió el vicepresident primer del Consell i conseller executiu de Cultura, Francesc Miralles.

«És evident que hem de tenir un bon contacte i que aquest ha de ser fluid, ja que el Consell és l’hereu del Gran i General Consell de l’illa, que es va abolir justament pels Decrets de Nova Planta», va assenyalar Soler.

La Comissió Cívica va demanar a Ensenyat i a Miralles que el Consell aculli un acte públic de denúncia del Decret de Nova Planta. També varen demanar que es promoguin els actes de la commemoració, així com que la Xarxa de Biblioteques del Consell posi a disposició de la gent els llibres i el material que s’han editat enguany i que aborden el tema del tricentenari. Destaca entre el material que es pot trobar el documental de Pere Sánchez La Resistència.
Un altre tema que s’ha tractat és la propera exposició «Un regne enmig de la mar», que molt prest es podrà veure a l’illa i que abans es va presentar a Barcelona, a l’espai del Born, i a Eivissa. Aquesta exposició, comissariada per Bartomeu Mestre Balutxo, aborda mitjançant cançons i fragments literaris la història i les vicissituds de la Guerra de Successió a l’illa.

+ VIST