Segueix-nos F Y T R

La UOB denuncia que la Conselleria d'Educació incompleix la Llei de llibertat sindical

|

Ha passat un any d'ençà de les eleccions sindicals d’educació i, segons la UOB, la Conselleria d’Educació continua sense complir la Llei de llibertat sindical. El sindicat afegeix que des de l’Executiu no es faciliten dades respecte als alliberats dels quals oficialment disposa cada sindicat arran de les eleccions de desembre de 2014.

La Llei orgànica 11/1985 de 2 d'agost de llibertat sindical és prou clara: al Títol IV, Article 8, punt 2. c), les seccions sindicals dels sindicats més representatius tenen el dret «a utilitzar un local adequat en què puguin desenvolupar les seves activitats en les empreses o en els centres de treball amb més de 250 treballadors». I la situació actual, després de la inoperància i la falta de resposta per part de la Conselleria, és qualificada per la UOB com insostenible, vergonyosa, inacceptable i indignant.

Una altra demanda que afegeix el sindicat és la que ve relacionada amb l’informe sobre els alliberats que corresponen a cada sindicat. Aquest dimecres fa exactament un mes que la UOB demanava per escrit a la Conselleria quin crèdit horari corresponen a cada sindicat i quants alliberats ha sol·licitat cadascun d'ells. I en aquest cas tampoc ha arribat cap resposta.

Des del sindicat saben que els hi corresponen per llei 3,21 alliberats. Aquesta xifra es calcula matemàticament en funció del percentatge de vot a les eleccions, que en el cas de la UOB va ser l'11,63 per cent.

Però el mateix sindicat ha constatat que a les diferents reunions convocades per la Conselleria s'hi han anat presentant, en nom de sindicats menys votats , més representants que els alliberats que corresponen a UOB.

+ VIST