Segueix-nos F Y T R

El PP demana suport a Podem

|

El PP ha replicat aquest dilluns a Podem que, si consideren que l'actual redacció del projecte de llei de l'impost de turisme sostenible representa "un frau a la ciutadania", tal com ha dit la portaveu Laura Camargo, doni suport l'esmena a la totalitat que han registrat els populars.

Així ho ha indicat la portaveu parlamentària del PP, Margalida Prohens, afegint que el seu partit ja s'ha reunit amb Podem però que ara es posaran en contacte de nou amb aquest grup amb l’objectiu de "guanyar uns quants mesos i que el projecte sigui el més consensuat possible".

Armengol demana tranquil·litat

L’esmena a la totalitat presentada pels populars s’uneix a la mateixa proposició feta per Ciudadanos. D'aquesta manera, els diferents grups parlamentaris han presentat un total de 95 esmenes al projecte de Llei. La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha ofert aquest dilluns "tranquil·litat" davant la tramitació de l'impost turístic, explicant que"el Govern ha presentat un text de llei molt clar" que "garanteix les inversions territorials". "Ara -ha afegit-, està sotmès a l'àmbit parlamentari i no del Govern".

En aquest sentit, ha manifestat el seu "respecte absolut" a la pluralitat parlamentària i ha agregat que durant aquesta legislatura la Cambra autonòmica s'ha convertit "en un lloc de decisió i debat" cosa que, segons ha expressat, "millora la democràcia".

Debat entorn dels percentatges territorials

El Grup Parlamentari MÉS també s’ha referit a les darreres declaracions de Podem assenyalant que "ningú entendria que per voler imposar percentatges d'inversió per a cada illa, acabin totes les illes amb un 0%".
El diputat econacionalista, Antoni Reus, ha expressat que no comparteix amb Podem "la pretensió d'imposar percentatges territorials, ja que un any hi haurà illes que tinguin més necessitats," com per exemple aquest any amb la sequera que està patint Eivissa".

D'aquesta manera, ha fet una crida al "diàleg, la responsabilitat i al compromís dels #AcordspelCanvi" i ha manifestat "la voluntat de continuar parlant amb els diferents grups" durant el tràmit parlamentari d'aquest projecte de llei.

+ VIST