Segueix-nos F Y T R

Skibinsky va ser sancionat per abandonament del quiròfan durant una intervenció i per absentisme injustificat

|

Segons ha pogut confirmar aquest diari, Jorge Sibinsky, president de l'Associació de pares separats i activista antifeminista, ha estat expedientat en almenys dues ocasions pel Servei de Salut. Una per mala praxi professional i l’altra per absentisme laboral, segons explicaren fonts del mateix Servei de Salut. Els dos expedients foren oberts durant la segona legislatura en que el Govern estava presidit per Jaume Matas. L’any 2005 li’n fou obert un primer per faltes greus o molt greus. Entre d’altres, Skibinsky hauria abandonat un quiròfan durant tres quarts d’hora sense donar-ne explicació i deixà el pacient en el seu interior pendent d’intervenció. Aquest primer expedient també assenyalà que l’oftalmòleg hauria abandonat el servei i hauria deixat un pacient programat per ser intervingut quirúrgicament.

A més, hauria carregat la bateria d’un telèfon mòbil en l’interior d’un quiròfan, malgrat estar expressament prohibit, i hauria modificat la programació dels pacients que s’havien de sotmetre a intervenció quirúrgica, obviant les funcions del Servei d’Admissió i les indicacions en contra de la subdirecció mèdica. Aquest primer costà a Skibinsky una suspensió de 3 anys i 8 mesos de sou i feina. L’Administració de Jaume Matas, però, no arribà a fer efectiva la sanció per causes desconegudes. L'any 2009, la Conselleria de Salut i Consum li posà una nova sanció. Skibinsky va ser suspès dos mesos per absentisme laboral injustificat. L’oftalmòleg hauria deixat de comparèixer al seu lloc de feina quatre dies després d’haver rebut una alta mèdica.

D'altra banda, aquest dissabte s'ha sabut que el fiscal en cap de Balears, Bartomeu Barceló, ha decretat l'arxiu de la denúncia presentada per la directora insular de Igualtat del Consell de Mallorca, Nina Parrón, i Aligi Molina, regidor del mateix departament de l'ajuntament de Palma contra Skibinsky, en entendre que no va cometre els delictes de tracte degradant i vexació injusta en qualificar de «crim passional» i no «acció masclista» l'acció de l'individu que va cremar la seva parella a Alcúdia el passat 29 de juny després d'una discussió.

+ VIST