Segueix-nos F Y T R

Feministes, «Una victòria amb regust amarg»

|

La defensa de les cinc activistes condemnades a un any de presó per fer una protesta, el 9 de febrer de 2014, a l'església de sant Miquel de Palma amb proclames a favor de l'avortament, estudia recórrer la sentència davant el Tribunal Suprem.

El lletrat que representa les persones encausades, Josep de Luis, ha asseverat que hi ha motius «més que suficients» perquè les persones que representa hagin estat absoltes (una sisena acusada sí ho ha estat en considerar-se acreditat que no va participar en la protesta).

Després de considerar que la sentència no pot qualificar-se «d'èxit», l'advocat ha subratllat que el fet que inicialment el Bisbat de Mallorca, personat com a acusació particular, sol·licitàs quatre anys de presó per als inculpats, posteriorment un any i mig i ara hagin estat condemnats a un, cosa que fa que no hagin d'ingressar a presó, pot considerar-se una «victòria amb regust amarg».

En concret, el tribunal de la Secció Segona ha considerat les feministes responsables d'un delicte contra la llibertat religiosa. Durant la seva declaració en el judici celebrat a finals de setembre, les acusades varen explicar davant el tribunal que no sabien que s'estava celebrant cap acte religiós a l'edifici i que «en cap cas» volien lesionar el dret a la llibertat de culte de cap dels allà presents.



+ VIST