Segueix-nos F Y T R

L'ASM denuncia el dèficit en sanitat que pateixen les Illes

Ahir dimarts van fer un acte de protesta davant Son Espases

Deu membres de l'Assemblea Sobiranista de Mallorca, encapçalats per l'expresident del Govern Cristòfol Soler, van fer aquest dimarts un acte de protesta davant de l'hospital Son Espases.

Atesa la recent publicació de l'INE segons la qual el 2015 hi va haver 11.475 hospitalitzacions a les Balears per cada 100.000 habitants, la segona xifra més alta de l'Estat, quan la mitjana estatal és de 10.228, des de l'Assemblea Sobiranista de Mallorca denuncien que aquesta sobrecàrrega de treball es veu agreujada per la infradotació de llits hospitalaris i la manca d'inversió estatal.

Segons dades del Ministeri de Sanitat, a les Balears hi ha un total de 2.541 llits d'hospital de titularitat pública, mentre que Extremadura, amb un nombre d'habitants semblant però sense haver de suportar la població extra del turisme, en té 2.977. Les Balears es veuen forçades a suplir aquest dèficit amb 1.069 llits de clíniques privades, pels 329 a Extremadura.

Des de l'ASM reclamen un cop més als governants que avancin cap a la sobirania política i econòmica de Mallorca i les Illes Balears. Recorden que cada any se'n van a Madrid i no tornen el 48 % dels imposts de les Illes, uns 3.500 milions d'euros.

+ VIST