Segueix-nos F Y T R

El Govern denuncia que l'Estat espanyol vol «restar autogovern» amb la impugnació a certs articles de la llei AIA

Vicenç Vidal als estudis d'Ona Mediterrània.

|

L'Estat espanyol ha convidat les Illes Balears a conciliar la llei d'Avaluació d'Impacte Ambiental (AIA), aprovada el juliol al Parlament i en vigor des del mes d'agost passat.

Es tracta d'un tràmit previ a la impugnació de certs articles de la normativa davant el Tribunal Constitucional. El conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal; el director general d'Espais Naturals i Biodiversitat, Miquel Mir, i el president de la Comissió de Medi Ambient de les Illes Balears, Antoni Alorda han explicat els punts en els quals hi ha divergències entre ambdues administracions i han marcat la postura del Govern espanyol.

Alorda ha recordat que el motiu de la llei és l'adaptació a la norma estatal bàsica, que és «molt centralista però que permet cert marge de maniobra». Un fet que s'hauria d'haver duit a terme la legislatura passada, concretament el 2014.
Les matèries concretes objecte de discrepància són els plans i programes exclosos d'avaluació, l'article 26, el 28, el 33, els annexos i la disposició final segona, que modifica la LECO, per a la conservació dels espais de rellevància ambiental.

Per la seva banda, el conseller ha insistit que la llei «defensa els interessos de les Balears» i que s'ha adaptat la normativa estatal a la «realitat insular».
Finalment han informat que tots aquests aspectes es tractaran en una reunió entre ambdues administracions que encara no té data de celebració tot i que s'ha de dur a terme amb certa celeritat.

+ VIST