Segueix-nos F Y T R

#31D: Aquest dimarts, set actes per celebrar la Diada de Mallorca

|

Ja s'han fet actes amb motiu de la celebració del 31 de desembre com a diada de Mallorca a Alcúdia, Algaida, Andratx, Campos, Esporles, Llubí i Son Sardina.

Els actes programats per aquests propers dies són:

Dimarts 27 de desembre

Sencelles: A les 20:30 hores Conferència '31 de desembre, a la fi Diada de Mallorca' a càrrec de Tomeu Martí, a la llar de la Tercera edat.

Binissalem: A les 19:30 hores, a la plaça de l'Esglesia, Feim País amb Llorenç Moyà, lectura del manifest a càrrec de Cantilena, que passarà el relleu a l'Agrupament Escolta Pedra Viva Lectura Poema Llorenç Moyà i en acabar, xocolata per tothom.

Calvià: A les 19:00, al forn Vell, carrer major, 39, projecció del documental 'L’autodeterminació damunt la taula', dirigit per Pere Sánchez i presentat pel Cercle Mallorquí de Negocis, a continuació lectura del Manifest, cant de La Balanguera i xocolatada.

Campanet: A les 20:30 a Cas Metge Dolç; penjada de l'Estendard acompanyada dels Xeremiers de Campanet, lectura del Manifest. Conferència 'El 31 de desembre els fonaments de la Mallorca actual' a càrrec de l'historiador Antoni Mas Fornés. Després, xocolatada.

Felanitx: A les 20:30, al carrer sant Alfons (Felanitx), glosada amb Maribel Servera i Mateu Xurí i concert amb GreSka, Garanya, PD Manex i espectacles de foc.

Inca: A les 19:00 hores, cercavila des de la plaça de Santa Maria la Major fins a l'Ajuntament acompanyats dels Xeremiers de Selva, lectura del manifest 31-D i del pregó a càrrec d'Andreu Caballero, cant de la Balanguera juntament amb l'Orfeó l'Harpa d'Inca. Finalitzarem la vetllada i encalentirem els ossos amb una xocolatada a ritme del grup Siurell.

Palma: A les 19:00 hores, taula rodona ‘Cap a una Diada Inclusiva’ a l’Arxiu del Regne de Mallorca. Hi participaran: Damià Pons (catedràtic de literatura catalana de la UIB), Lluís Apesteguia (conseller del Consell de Mallorca) i Aina Vidal (portaveu del grup Blanquerna). Moderarà Lila Thomàs. Ho organitza: Fundacions Ateneu Pere Mascaró i Emili Darder

Dimecres 28 de desembre

Búger: A les 19:00 hores, al Cine, Festa de l'Estendard amb lectura del poema La Colcada i mostra de música i dansa amb els joves de Búger.

Llucmajor: lectura del manifest al Claustre.

Palma: A les 18:00, sortida des de l'estàtua del Rei En Jaume, ruta de l'Estendard, conduïda per Gaspar Valero. Organitza: Grup Blanquerna.

Selva – Caimari: A les 19:00 hores, taula rodona, a l’Església Vella de Caimari. amb la participació de Cristòfol Soler (expresident del Govern) i Lluís Apesteguia (conseller). En acabar, hi haurà una mostra de ball de bot, poesia i combat de gloses. Concurs de coques salades amb premi sorpresa.

Dijous 29 de desembre

Artà: A les 20:30 hores, al Teatre d'Artà. Benvinguda dels xeremiers. Lectura del manifest unitari de l'Obra Cultural Balear. Xocolata amb ensaïmada. Cant de la Balanguera. Concert d'Andreu Vallori, deu anys en solitari. Organitza: Obra Cultural Balear

Montuïri: concert de Vers Endins a les 20:00 hores als baixos de l'Ajuntament, lectura del Manifest i cant de la Balanguera.

Sineu: Gran Diada des de les 10:30 del matí amb gincana,torrada, concert cercavila i Gala popular d'Endavant-OSAN.

A les 19:30 hores a la plaça Sant Marc, lectura Manifest, cant de la Balanguera amb el Cor parroquial, brufam amb cava i coca.

Palma: A les 20:30, Nit de la Cultura al Teatre Principal. Lliurament dels premis 31 de desembre.

El preu general de l’entrada és de 15€ i de 10€ si sou socis de l’OCB.

Divendres 30 de desembre

Palma: A les 18:00,Sortida del Passeig del Born. Manifestació 'Per un full de ruta sobiranista' (Plataforma 31-D).

'Per la plena sobirania de Mallorca, construïm els Països Catalans' (BUP).

Concert al Parc de les Estacions, amb les actuacions d'Al Mayurqa, Xarxa i Pirates Pirats.

Dissabte 31 de desembre

Búger: horabaixa, lectura del manifest i amollada de la bandera des de l'ajuntament i cant de La Balanguera.

Capdepera: A les 12:00 hores, penjada de l'estendard a la torre de sa Boira, parlament de Josep Terrassa i lectura del manifest del 31-D, ho organitzen: OCB, Cap Vermell i Tertulia gabellina i Oriental.

Altres

Marratxí: Dimarts 3 de gener, 17:30 hores, a ca ses Monges del Pla de na Tesa. Contacontes 'Ramon Llull i la muntanya màgica' i la 'petita història de Ramon Llull' a càrrec de Xisca Mulet, xocolatada i lectura del Manifest. A les 20:00 hores presentació de la 'Plataforma per un finançament just' a càrrec de Pere Sampol.

Vilafranca: Dimecres 4 de gener a les 18:30, a la Biblioteca de Vilafranca, 'Rondalla de Jaume I' i lectura del manifest.

+ VIST