Segueix-nos F Y T R

Els agents de medi ambient de les Balears tendran una llei pròpia

|

S’ha iniciat el procediment perquè els agents de medi ambient de les Illes Balears disposin d’una normativa pròpia. La Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca ha obert el procés de participació previ a l’elaboració de la Llei de creació del cos d’agents de medi ambient, a la qual es poden fer aportacions fins al dia 28 d’abril per mitjà del Portal de Participació Ciutadana (http://participaciociutadana.caib.es).
 
Per a això, es posa a l’abast de les persones interessades un document sobre els problemes que es volen solucionar amb la norma nova, la necessitat i l’oportunitat de l’aprovació, els objectius i les solucions alternatives possibles, regulatòries i no regulatòries, que es consideren adequades.
 
En aquest cas, es persegueix crear una norma bàsica i aclaridora per acabar amb la disgregació estructural i legislativa del col·lectiu, millorar la capacitat d’actuació dels agents de medi ambient i incrementar-ne la professionalització, demandes històriques d’aquests professionals dedicats a la protecció de la natura. Un cop s’aprovi la Llei, es desplegarà reglamentàriament.
 
Els objectius finals de la Llei són reforçar la vigilància i la custòdia de tot allò que representi una afecció als recursos naturals i paisatgístics de les Illes Balears, dotar la Comunitat Autònoma d’un cos que ofereixi més i millors garanties d’aplicació sobre el terreny de la legislació vigent i reforçar legalment i estructuralment les diverses funcions dels agents de medi ambient.
 
Les aportacions presentades al web s'inclouran en l'expedient d'elaboració normativa sempre que incloguin la identificació de la persona o l’entitat que les presenta.

+ VIST