Segueix-nos F Y T R

Rotger: «Als nostres centres escolars no hi ha adoctrinament, en el franquisme sí que n'hi havia»

|

Aquests dies el Parlament viu les compareixences d'experts en Educació davant la comissió parlamentària que analitza les possibilitats de pactar un model i establir les bases de la futura llei autonòmica d'Educació. Un dels compareixents de la sessió d'aquest dimecres va ser l'exconseller Bartomeu Rotger.

Rotger, que va ser conseller amb UM i després amb el PP (va continuar en el Govern quan Cañellas va trencar amb UM), va dir en resposta a una pregunta de la conservadora Núria Riera que «als nostres centres escolars no hi ha adoctrinament», i va afegir que : «Ara, no n'hi ha, però abans sí». Després de la compareixença, va precisar al diari Ultima Hora que quan parlava «d'abans» es referia a l'escola durant l'època franquista.

L'exconseller, que va dir ser més optimista que fa un any, va explicar que l'educació ha d'estar millor finançada i va considerar «imprescindible» que «tots els partits facin pinya reclamant-la». Va dir que a Castella i Lleó, Navarra o el País Basc es donen millors resultats a les escoles perquè allà el finançament és millor que a les Illes.

Sobre l'abandonament escolar, va indicar que pels qui deixen l'escola per treballar només veu una solució, «la formació dual», és a dir formar-se en les empreses.

+ VIST