Segueix-nos F Y T R

Mateu assegura que l'OCB «no permetrà cap retrocés en matèria de drets lingüístics»

|

L’Obra Cultural Balear s'ha mostrat «preocupada» aquest divendres «per la desatenció dels drets lingüístics en l’àmbit sanitari» i també ha volgut mostrar suport a la jutgessa que s’exposa a un expedient disciplinari per redactar una sentència en català.

Davant les constants notícies sobre l’aplicació o no del decret de català a la sanitat, l’OCB vol tornar a deixar palès que «no es pot conculcar cap dret del pacient, entre ells, el dret de poder-se expressar en català, llengua pròpia d’aquest país».

Jaume Mateu ha afirmat que l’Obra Cultural no permetrà «cap retrocés en matèria de drets lingüístics i menys si venen de part de l’administració». En aquest mateix sentit, Mateu, ha aprofitat per mostrar públicament el suport de l’entitat a la jutgessa que pot ser expedientada per redactar una sentència en català i fa palès l’alarmant situació del català en el món de la justícia.

Per a l’Obra Cultural, aquests dos fets són «extremadament preocupants» i mostren «la delicada situació de la nostra llengua a les Illes Balears».

Finalment, pel que fa a la restricció del català en l’àmbit sanitari, l’OCB no descarta cap mesura, «fins i tot la mobilització de la societat civil. En matèria de drets lingüístics, l’entitat no permetrà ni un pas enrere».

+ VIST