Segueix-nos F Y T R

Les Balears es reuneixen amb altres illes mediterrànies per preparar els Open Days

|

Aquest divendres el sotsdirector del Centre Balears Europa (CBE), Antoni Vicens, s’ha reunit amb representants de les illes de Còrsega, Sardenya i Creta per coordinar la Setmana Europea de les Regions i les Ciutats, més coneguda com a Open Days, que se celebrarà a l’octubre. L’esdeveniment, organitzat pel Comitè de les Regions i la Direcció General de Política Regional i Urbana de la Comissió Europea, congrega experts i representants de les institucions europees que posen en comú les bones pràctiques i els seus coneixements sobre desenvolupament regional i local.

A la reunió, que s’ha celebrat a l’oficina de representació de la regió de Creta a Brussel·les, hi han participat els representants de les oficines a Brussel·les de les regions de Creta, Michail Deligiannakis; de Sardenya, Massimiliano Cambuli; i de Còrsega, Emmanuelle Dunyach. A la reunió s’ha analitzat l’eficàcia de les polítiques insulars establertes per la Comissió Europea. Així mateix, s’ha avançat en l’organització de la participació de les quatre illes a la pròxima Setmana Europea de les Regions i Ciutats, on s’hi realitzarà un taller sobre “L’economia verda com a oportunitat de desenvolupament per a les illes de la UE”. En aquest taller hi haurà un ponent de cada illa i tendran l’oportunitat de compartir amb el públic la manera com cada illa afronta el seu paper dins l’economia verda i els reptes futurs a plantejar.

Els Open Days són una cita important en l’àmbit europeu, ja que serveixen a les regions i ciutats per influir en la presa de decisions de la Unió Europea respecte la política de cohesió i els fons europeus. Per això, aquesta trobada amb altres illes europees és una oportunitat per a donar a conèixer de primera mà a les autoritats europees la realitat insular en temàtiques on les regions participants tenen problemes i desafiaments comuns, com ara la gestió de residus, el tractament que es fa del turisme i les dificultats de transport.

+ VIST