La consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, ha assistit aquest dijous a la Fira d'ocupació i persones amb discapacitat organitzada per l'associació de persones amb discapacitat física, Asprom, i ha defensat la inserció laboral de persones amb discapacitat per a crear «una societat inclusiva».
Segons ha informat la Conselleria, Santiago ha assenyalat que «les empreses han de ser artífexs i implicar-se en la cultura del canvi si es vol avançar cap a una societat més inclusiva».
També en aquest sentit, ha afirmat que la incorporació de les clàusules socials en les contractacions amb el Govern ha fet que es reservi un 3 per cent de la contractació a empreses d'inserció i centres especials d'ocupació i s'afavoreixin les mesures de responsabilitat social corporativa en les empreses.
D'altra banda, la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació ha posat en marxa nous serveis i espais dirigits a les persones amb discapacitat, com és el servei públic d'acompanyament a persones amb discapacitat física, que ofereix més de 14.000 hores d'intervenció anuals per a ajudar l'usuari a desenvolupar activitats de la vida diària, i s'ha obert a Eivissa el primer espai residencial per a persones amb discapacitat física, amb 11 places a la residència Can Raspalls.
A Formentera, també per primera vegada, els usuaris ja no s'han hagut de desplaçar a Eivissa per a fer les valoracions de la discapacitat, ja que l'equip d'aquest servei s'ha fet itinerant i es trasllada fins a Formentera per a atendre els usuaris allà mateix.
En relació a la inclusió social i d'integració de persones amb risc social mitjançant l'esport, s'ha obert juntament amb la Conselleria de Cultura i Esports una línia d'ajudes de 100.000 euros per proporcionar material esportiu als col·lectius (entitats, clubs esportius i particulars) d'esportistes amb discapacitat que estiguin necessitats de material específic per a esport adaptat.
La Conselleria de Serveis Socials i Cooperació també ha dissenyat i impulsat una campanya informativa sobre l'aparcament responsable i respectuós amb les reserves per a les persones amb discapacitat.
D'altra banda, s'han augmentat el 35 per cent les sessions d'atenció primerenca, amb més de 40.000 hores, i s'ha concertat el servei amb les entitats del tercer sector social per un període de tres anys.
Santiago defensa la inserció laboral de persones amb discapacitat per a crear «una societat inclusiva»
dBalears |