Segueix-nos F Y T R

El Parlament proposa bonificar el transport públic als usuaris que donin de baixa el seu vehicle de motor

| |

El Parlament ha aprovat aquest dimecres una Proposició no de Llei amb la qual demana bonificar el transport públic als usuaris que donin de baixa el seu vehicle de motor, com a mesura per a combatre el canvi climàtic.

Es tracta d'una iniciativa conjunta de PSIB, MÉS i Unides Podem, que ha estat debatuda a la Comissió de Medi Ambient i Ordenació Territorial.

La mesura va en la línia de la fixada per l'Àrea Metropolitana de Barcelona, ​​segons consta en el text de la proposta. En concret, es planteja un perfil tarifari, títol o bonificació de transport públic, per a un temps determinat, específic per a aquells usuaris que decideixin donar de baixa el seu vehicle de motor.

La mesura es començaria a tramitar a partir del moment en què funcionin a ple rendiment les noves concessions de transport públic interurbà per carretera i el nou sistema tarifari. La idea és que aquest títol sigui vàlid en la xarxa de Transport Públic dependent del Govern, de bus interurbà, tren i metro (la xarxa TIB).

La proposta planteja que la tarifa es moduli en funció de la tipologia de vehicle de motor donat de baixa i la seva categorització mediambiental, i també que el Govern treballi amb els consells i els ajuntaments, destacant el de Palma, per a ampliar la cobertura de la mesura.

+ VIST