Segueix-nos F Y T R

El Pi demana la compareixença «urgent» del Defensor del Menor pels casos d'explotació sexual infantil

|

El Pi ha demanat aquest dimecres la compareixença «urgent» en el Parlament del director de l'Oficina Balear de la Infància i l'Adolescència (OBIA), Serafín Carballo, arran dels suposats casos de tràfic de drogues i explotació sexual que afecten menors dependents de l'Institut Mallorquí d'Assumptes Socials (IMAS).

La formació ha considerat «insuficient» la creació d'una comissió per a combatre l'explotació sexual infantil i ha instat a les presidentes del Govern i del Consell de Mallorca, Francina Armengol i Catalina Cladera, respectivament, al fet que «coordinin mesures per a posar en marxa a partir d'ara».

Així, el president d'El Pi, Jaume Font, ha criticat que «Armengol i Cladera s'amaguin, en aquests moments, després dels membres dels seus governs» i els ha exigit «valentia, transparència i contundència» per a afrontar aquesta dramàtica situació. A més, Font ha aplaudit la decisió de la Fiscalia d'iniciar una recerca.

Font també ha subratllat «la necessitat de trobar responsabilitats polítiques i tècniques de manera immediata» ja siguin per part del Govern o del Consell de Mallorca. Així mateix, la formació ha demanat «la revisió i modificació dels protocols, una vegada demostrat el seu mal funcionament».

«Cal tenir en compte l'especial vulnerabilitat d'aquests menors, pel fet de la seva situació de desemparament i per la seva condició de dones», ha recordat Font, per a qui l'Administració ha d'actuar «amb diligència extrema» en la seva protecció.

+ VIST