Segueix-nos F Y T R

El Laboratori de Canvi Climàtic de la UIB rebutja l'ampliació de l'aeroport de Palma

|

El Laboratori Interdisciplinari sobre Canvi Climàtic (Lincc) de la Univeristat dels Illes Balears (UIB) ha manifestat el seu rebuig a l'ampliació de l'aeroport de Palma, en un acte en el qual han participat, entre altres, el subdirector i la secretària del Lincc, Pau de Vílchez i Catalina Torres.

Segons ha informat aquest dimarts la Universitat de les Illes Balears, el Lincc de la UIB ha rebutjat l'ampliació de l'aeroport de Palma perquè, ha assegurat, contribueix a «agreujar» la crisi climàtica i és «totalment contrari» al que indica la ciència que cal fer per a frenar-lo.

A més, ha considerat l'ampliació «absolutament contradictòria amb els compromisos adquirits per Espanya d'abast internacional i amb els objectius anunciats per l'Estat i per les institucions democràtica de Mallorca i les Balears». Per això, el Lincc ha sol·licitat que es retiri el projecte d'ampliació de l'aeroport «definitivament» i que les autoritats competents, entre elles el Ministeri de Foment, no concedeixin els permisos necessaris per a poder ampliar el nombre de vols i passatgers.

«És imprescindible que s'adoptin i apliquin polítiques coherents amb la greu situació actual i amb la declaració d'emergència climàtica, que impregnin tots els àmbits de govern i permetin fer front a un dels grans desafiaments que es tenen davant com a societat
i com a espècie», ha insistit. Finalment, el Laboratori ha destacat que la falta de competències de les institucions de les Illes per a poder intervenir en decisions tan «crucials» com aquesta posa de manifest el que ha considerat «una disfunció que cal corregir».

+ VIST