Segueix-nos F Y T R

Vicenç Vidal al SUP: «Condemn la corrupció. A vostès com a policies, els honoraria condemnar la corrupció i la violència policials»

|

El Senador per les Illes Balears, Vicenç Vidal, ha fet públic un decàleg en el qual, sota el títol d''Algunes qüestions obertes al Sindicato Unificado de Policia (SUP)' respon al comunicat intimidador dels policies.

Vicenç Vidal diu:

«Davant el comunicat de premsa que el SUP ha emès després que el partit feixista Vox i alguns mitjans de comunicació es fessin ressò de la meva pregunta al Senat demanant quantes denúncies per tortura ha rebut la guàrdia civil en el període 2010 -2020 voldria expressar el següent:

- La tortura és una pràctica que es dóna a l'Estat espanyol i a tots els estats del món. Ho diuen Human Rights Watch, Amnistia Internacional i les principals entitats i institucions de drets humans d'àmbit internacional. Espanya no n'és una excepció.

- El propi Estat i el propi cos de policia nacional va posar en mans del meu company Carles Mulet, senador de la formació valencianista i progressista Compromís, un llistat amb 100 casos de denúncies per tortures policials. No ens inventam res.

- D'un sindicat policial, com a ciutadà i senador, esper rigor i que honori la veritat. No que empri de font pel seu comunicat les informacions tergiversades d'un partit feixista com Vox ni que posi en boca meva paraules que no he dit mai.

- Que la violència policial 'próximamente se expresará en las calles de Palma' no ho afirmava aquest senador. En cap cas. El meu desig és que la violència policial i de tot tipus no existeixi ni a Palma ni enlloc.

- El que és una realitat és que hi ha casos de tortures i maltractes des de sempre en els cossos de seguretat de l'Estat.

- El to del comunicat és força agressiu i barroer. No hi voldria interpretar que s'intenta retallar la llibertat d'expressió d'un senador i ciutadà. No tendria cap sentit. Tenc dret a demanar sobre tot allò que em preocupi i preocupi a la societat civil i als agents democràtics d'aquest país.

- Demanar, de fet, és la manera que tenc de fer la meva feina. Fiscalitzar. A totes les democràcies liberals occidentals amb separació de poders és així. Què molesta tant, de la meva pregunta?

- Poden comptar amb mi per traslladar al Senat preguntes o qüestions serioses que versin sobre la defensa dels drets de la ciutadania -el principal motor d'una policia democràtica-, així com els drets laborals del seu col·lectiu en tant que servidors públics. Pel que fa a les dades sobre policies i guàrdies civils infectats per Covid19,entenc que l'estat ja les té.

- Com a polític condemn la corrupció política. A vostès com a policies els honoraria condemnar la corrupció i la violència policials.

- Els convido diumenge a les 18 a participar de la concentració antiracista a la Plaça del Mercat de l'Olivar de Palma. Seria una mostra de compromís amb la democràcia i la justícia social que tothom agrairia».

+ VIST