Segueix-nos F Y T R

UOB considera «totalment insuficient» la quota docent proposada per Educació

|

Unió Obrera Balear considera «totalment insuficient» la quota docent proposada per Educació al document 'Proposta criteris distribució quota addicional professorat COVID-19 i altres qüestions per al curs 2020-21', per diferents motius com que «continua sense preveure l'habilitació d'espais per desdoblar grups i respectar la distància de seguretat sanitària».

«Els mestres de reforç que proposa per als grups d'infantil i primària que superin els 25 alumnes per aula no solucionen el problema de la distància de seguretat. Per altra banda, tots els grups que superin els 25 alumnes a la matrícula de juliol s'han de desdoblar per llei, perquè el 10% extra només es pot permetre legalment en cas de matrícula extraordinària per a alumnes d'incorporació tardana», apunten.

En aquesta línia apunten a la proposta de reforçar amb un professor cada un dels nivells d'ESO i Batxillerat que superin la ràtio «Per altra banda, no queda clar si s'ofereix un professor per matèria, per grup o per nivell». «Si bé preveu que hi pugui haver desdoblaments a educació infantil, primària, secundària i batxillerat, només es compromet a pagar la feina de tutor fins a un màxim del 20% de les noves tutories, donant per fet que es puguin crear tutories sense dret a ser cobrades», expliquen.

Per tot plegat, UOB han apuntat que continuaran exigint en mesa sectorial que «s'incrementi la quota docent dels centres i s'habilitin els espais necessaris amb el criteri prioritari i irrenunciable de garantir la distància de seguretat sanitària».

+ VIST