Segueix-nos F Y T R

Demana a un guarda de l'hospital Mateu Orfila la targeta per accedir a l'habitació d'una familiar i li responen: «castellano!»

|

«Vull compartir el maltracte que he patit avui a l'Hospital Mateu Orfila, pel fet d'haver utilitzat la llengua pròpia», amb aquestes paraules ha encetat un fil a Twitter Mateu Martínez, qui va ser Conseller de Cultura del Consell de Menorca on ha explicat els fets succeïts a l'hospital de referència de Menorca, ubicat a Maó.

Mateu Martínez ha relatat: «Anava a veure un familiar ingressat a l'hospital. M'he dirigit al guarda de seguretat, i li he demanat la corresponent targeta, necessària per accedir a l'habitació en planta. M'hi he dirigit en menorquí (o en el català de Menorca, com vulgueu dir-li). La seva resposta, prepotent, ha consistit en una sola paraula: «castellano!». Li he dit que jo estava en el meu dret a utilitzar el menorquí. Ell que no. I jo insistint en el meu dret a utilitzar aquesta llengua. Finalment, de forma maleducada, m'ha indicat que anés als zeladors, i així ho he fet. He aconseguit finalment que em donés la targeta».

Martínez ha explicat, també, que «No tenc cap problema, ni un, en canviar de llengua, quan el meu interlocutor no entén el català o en té dificultats, i així m'ho fa saber. Però em nego a que m'obliguin a renunciar-hi perquè sí, perquè no els dona la gana que utilitzem la nostra. Jo som l'usuari d'un servei públic que tenc el dret a emprar la llengua (oficial) de la meva elecció. Ell és un treballador d'aquest servei que té el deure d'atendre correctament als usuaris». «Ja n'hi ha prou que ens trepitgin!» ha conclòs.

+ VIST