Segueix-nos F Y T R

L'impulsor de la manifestació contra les mesures sanitàries és un espanyolista d'ultradreta, negacionista de la pandèmia, dels drets de les dones i de la unitat del català

|

Aquest passat dimarts hi va haver una manifestació a Palma que va aplegar alguns milers de persones. La majoria d'aquest participants volien expressar la seva ràbia i desesperació perquè la situació sanitària fa impossible que puguin mantenir els seus comerços o els seus llocs de feina i perquè, a més a més, les institucions d'aquí no tenen la capacitat econòmica per contrarestar aquesta situació, a causa de l'explotació fiscal que pateixen les Illes Balears per part de l'Estat espanyol.

Però la convocatòria no era tan 'innocent', ni tan 'apolítica' com es va presentar en un primer moment. Darrera la convocatòria hi havia l'extrema dreta amb la intenció gens dissimulada d'aprofitar la desesperació de molta gent per conduir-la cap a les seves idees i consignes.

No hi ha millor mostra per sustentar aquesta tesi que les pròpies paraules del convocant de la concentració que, posteriorment, es va convertir en manifestació.

Qui és Víctor Sánchez Valle?

El convocant de la manifestació és Víctor Sánchez Valle, propietari del restaurant 'Meson as de tablas' situat a s'Escorxador de Palma i també del 'Don Caracol' de s'Aranjassa i del 'D'alt de tot' i agitador d'extrema dreta a les xarxes socials.

Víctor Sánchez Valle va impulsar la creació d'un partit polític anomenat PIAP (Partido Independiente Autónomo Español) i reuneix tots els tics habituals dels militants d'extrema dreta a Mallorca: extremista espanyolista; negacionista de la unitat de la llengua catalana; negacionista del dret de les dones a l'avortament; negacionista dels Països Catalans; negacionista de la pandèmia i en els seus escrits defensa tesis trumpistes i usa llenguatge homòfob.

La doctrina de Víctor Sánchez Valle

Totes aquestes idees arquetípiques dels militants ultres les agita des de les seves xarxes socials.

Així sobre la nova Llei espanyola d'Educació diu: «La llei Celaá és un atac a la constitució, a les llibertats d'opció a la llengua i un atac a tot espanyol. Vergonya desmesurada... El 'per cul' que donaran en quatre anys».

Sobre el sobiranisme afirma que «és una xacra per la nostra societat i no és necessari en els temps que corren. Voleu uns Països Catalans que no han existit mai, ni existiran i només divideixen als ciutadans».

Sobre la nova Oficina de Defensa dels Drets Lingüístics opina: «Oficina de drets lingüístics? De quins? Els castellans no en tenim de drets?».

També reprodueix teories conspiranòiques sobre una suposada llengua baleà anterior a la catalana: «Armengol nega que abans de 1129 es parlàs a les Balears el romanç Balear en les seves modalitats mallorquí, menorquí i eivissenc».

Víctor Sánchez Valle, fins i tot, arriba a acusar Francina Armengol de seguir les consignes del «separatisme català més extrem»:

+ VIST