Segueix-nos F Y T R

[VÍDEO] El Consell impulsa Mallorcat, una plataforma d’autoaprenentatge de català

|

El Consell de Mallorca, per mitjà de la Direcció Insular de Política Lingüística, ha impulsat Mallorcat, una eina d’autoaprenentatge de nivell inicial de català que és alhora un recurs didàctic per a docents que fan ensenyament a distància per a adults, segons ha explicat la vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, «amb l’objectiu de facilitar l’aprenentatge de la nostra llengua amb un material de nova creació que, amb escenaris del nostre dia a dia, ensenya vocabulari, ortografia, reprodueix diàlegs i fomenta l’arrelament a la nostra illa».

«En les circumstàncies sociosanitàries actuals, que dificulten que l’ensenyament pugui ser presencial, hem trobat prioritari tenir un material en línia per aprendre català a qualsevol lloc», ha dit el director insular de Política Lingüística, Lluís Segura.

Amb aquest material, que té 31 làmines interactives, es pot aprendre vocabulari a partir d’imatges, veure com s’escriuen les paraules i també sentir com es pronuncien. De cadascun dels 31 temes, se’n pot consultar, triant el botó de la dreta corresponent, el vocabulari, els diàlegs que tenen els personatges i els verbs que fan servir. I davall cadascun dels verbs, hi ha un enllaç al model de conjugació que li correspon.

«Les imatges estan ambientades a Mallorca, per a fomentar l’arrelament a la nostra illa, i representen situacions reals, actuals i inclouen diversitat d’objectes, persones i situacions», han destacat.

Aquest web s’ha fet a partir dels continguts elaborats pel Servei de Normalització Lingüística (vocabulari, diàlegs, verbs). Per al disseny de la plataforma s’ha contractat una empresa informàtica; a més, s’han encarregat fotografies expressament per al projecte, i s’ha contractat un estudi d’àudio per a l’enregistrament del vocabulari i els diàlegs amb actors de doblatge mallorquins.

+ VIST