Segueix-nos F Y T R

El bisbe de Mallorca demana perdó: «En cap moment hi ha hagut intenció d’actuar en contra del protocol»

|

Aquest dilluns s'ha fet públic que el bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, s'hauria botat el protocol de vacunació, ja que es va vacunar contra la Covid-19 a principis de gener en la residència Sant Pere i Sant Bernat, a Palma.

Taltavull, que dijous que ve compleix 73 anys, ha explicat a Ultima Hora que el varen incloure en la relació de persones a vacunar i ha remarcat que ell no ho va sol·licitar. El bisbe ha explicat que viu «al costat de la residència, mantenc contacte amb els sacerdots que viuen allà i som el responsable d'aquest centre».

Després que sortís a la llum la polèmica vacunació, el Bisbat de Mallorca ha emès un comunicat on ha deixat clar que Taltavull, «així com també els seus predecessors, pel fet d’estar adscrit a la unitat sanitària de la Casa Sacerdotal -també anomenada residència de Sant Pere i Sant Bernat-, és usuari actiu i està inclòs en tots els protocols sanitaris que se segueixen en aquesta Casa».

«En conseqüència, Mons. Taltavull va rebre la primera dosi de la vacuna de la Covid-19 el passat 5 de gener, com la resta de residents, religioses i empleats de la Casa. Les qüestions mèdiques, d’infermeria i les vacunacions habituals, com la de la grip, li són administrades a la Casa Sacerdotal. A més, s’ha sotmès a tots els cribratges de proves pertinents en aquest centre durant el temps de la pandèmia», ha explicat el Bisbat.

Finalment, han expressat que el bisbe «lamenta la confusió que hagi pogut crear aquesta situació» i «manifesta que en cap moment hi ha hagut la més mínima intenció d’actuar en contra del protocol establert per les autoritats sanitàries». Per la qual cosa, ha demanat «perdó» pel malestar que hagi pogut provocar aquest fet.

+ VIST