Segueix-nos F Y T R

Baixa la incidència de la Covid-19 però «falten dies» perquè millori la situació als hospitals

|

El portaveu del Comitè Autonòmic de Gestió de Malalties Infeccioses de les Balears, Javier Arranz, ha destacat aquest dimecres que estam «en bona línia», atès que ha disminuït la incidència acumulada de la Covid-19 en els últims dies, però ha advertit que «falten dies» perquè millori la situació als hospitals.

«Estam segurs que les restriccions dures estan donant uns bons resultats i estan baixant els casos, però estem en línies molt elevades, sobretot en la situació hospitalària», ha explicat Arranz en una roda de premsa, alhora que ha afegit que «queden molts dies perquè la situació als hospitals sigui bona o tranquil·litzadora».

A les Balears, la incidència acumulada és de 509 casos per 100.000 habitants i la taxa de positivitat és del 6,11%. Per illes, a Mallorca la incidència és de 273 casos per 100.000 habitants, a Menorca és de 365 casos, a Eivissa és de 1.911 casos i a Formentera és de 883. Respecte a l'ocupació de llits UCI, en aquests moments se situa en el 69%.

Així, Arranz ha ressaltat que en totes les illes la incidència baixa «de manera important», sobretot a Mallorca. No obstant això, el portaveu ha apuntat que en els últims dies a Mallorca s'ha alentit una mica aquesta baixada i que a Menorca «és més lenta». En el cas d'Eivissa, l'illa també està en una situació de baixada, però aquesta ha començat fa menys dies i part d'incidències molt elevades, mentre que a Formentera hi ha pocs casos.

Finalment, Arranz ha considerat que es pot plantejar una relaxació de les restriccions però que s'hauria de fer d'una forma molt lenta. «Les mesures han de durar temps perquè això permetrà que baixin els casos en les UCI», ha afegit.

+ VIST