Segueix-nos F Y T R

El SOIB presenta una app que permet fer videotelefonades amb el servei d’orientació laboral

|

El Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB) ha presentat aquest dimecres la nova app, una eina amb la qual es posa a disposició dels usuaris tota una sèrie de funcionalitats per a agilitzar i modernitzar la relació del SOIB amb la ciutadania. L’aplicació, ja disponible per a IOS i Android, ha estat presentada pel conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, i permet, com a principal novetat, fer videotelefonades entre el personal orientador de les oficines d’ocupació i els usuaris quan tenen una cita.

L’aplicació també facilita als demandants d’ocupació renovar la demanda, modificar-ne les dades personals i professionals, consultar i inscriure’s a ofertes de feina, fer la preinscripció a cursos de formació, contactar amb la seva oficina d’ocupació, demanar cita i accedir a informació sobre els programes i els serveis que ofereix el SOIB.

«Parlam d’una passa important en la modernització del SOIB que, a més, suposa un acostament cap a les persones usuàries i les seves demandes», ha afirmat el conseller. En la situació actual, marcada per la pandèmia i la necessitat de reduir al màxim possible els tràmits presencials, Negueruela ha reivindicat que l’app suposa «adaptar-se i potenciar l’atenció telemàtica, facilitant al màxim els procediments i sense deixar de banda la proximitat en els serveis que s’ofereixen a les persones usuàries».

El conseller també ha explicat que el desenvolupament de l’aplicació, coordinat per la Direcció General de Model Econòmic i Ocupació, s’emmarca dins un dels eixos del Pla de Xoc per a l’Ocupació 2020-2021, un paquet de mesures que es va aprovar per a fer front a la situació econòmica i laboral derivada de la pandèmia i que té com a objectiu donar una sortida d’emergència al nou escenari de l’ocupació a les Balears.

+ VIST