Segueix-nos F Y T R

Els restauradors proposen al Govern una reobertura parcial quan la incidència baixi dels 500 casos

|

Les patronals de restauració de CAEB i Pimem varen lliurar un document conjunt a la Conselleria de Turisme i Treball amb la seva proposta de desescalada en el sector. Suggereixen una reobertura parcial quan la incidència acumulada de coronavirus a 14 dies se situï entre els 200 i 500 casos per 100.000 habitants; i que l'ocupació de les UCI oscil·li entre el 31 i el 60%.

Quan es doni aquesta situació sanitària, la seva proposta és poder obrir interiors, terrasses i barres al 50%; taules d'un màxim de sis comensals; i tancament dels negocis a les 22.00 hores, a excepció de divendres, dissabtes, diumenge i vespres de festiu, que el tancament seria a les 18.00 hores.

En cas que se superin aquests nivells sanitaris, bars i restaurants romandrien tancats. En qualsevol cas, es tracta només d'una proposta de les patronals, a partir de la qual confien poder treballar de manera conjunta amb el Govern per a poder pactar com s'ha de dur a terme la desescalada en la restauració.

Els restauradors insten que les mesures es revisin cada set dies en funció de l'evolució dels índexs sanitaris. Així mateix, es comprometen a mantenir els nivells de CO2 establerts, donar compte dels locals que no compleixin les normes i a sotmetre's a l'auditoria de tercers perquè validin el compliment del pla de desescalada. També reclamen poder actuar a nivell de municipi a l'hora de fixar restriccions.

+ VIST