Segueix-nos F Y T R

Desconvoquen la concentració en defensa de Pablo Hasél a Palma després de la prohibició de la Delegació del Govern espanyol

El raper Pablo Hasél en una roda de premsa celebrada aquesta setmana. | E.P.

| Palma |

La Delegació del Govern espanyol ha decidit prohibir la concentració prevista per aquest dissabte a Palma en defensa de Pablo Hasél i la llibertat d'expressió al·legant que l'actual situació sanitària no ho permet. Davant aquest fet, Alerta Solidària ha decidit desconvocar la trobada, però ja ha advertit que la lluita per reclamar la llibertat del raper no s'atura.

Des d'Alerta Solidària han assegurat que, tot i entendre la gravetat de la situació sanitària, «cap excusa és vàlida per anul·lar les llibertats». «És més necessari que mai que es puguin exercir el dret de reunió i manifestació. És per això que no ens quedem aturades. Seguirem treballant i organitzant-nos per garantir l'exercici dels nostres drets», ha assegurat el col·lectiu, advertint de pròximes convocatòries de manifestacions. «Anar en contra de la monarquia no pot ser un delicte. Està en joc la llibertat de totes!», ha sentenciat l'entitat.

Hasél va rebre la notificació judicial que assenyalava el seu ingrés imminent a presó el passat 28 de gener. El novembre de 2020 el Tribunal Constitucional va decidir no admetre a tràmit el recurs d'empara presentat per la seva defensa contra la darrera sentència de l'Audiència espanyola. Aquesta sentència el condemnava a nou mesos i un dia de presó per enaltiment del terrorisme amb l'agreujant de reincidència i per injúries i calúmnies a la corona i a les forces i cossos de seguretat de l'Estat.

Aquesta condemna se suma als dos anys de presó imposats el 2014 per l'Audiència espanyola, també per enaltiment del terrorisme, per la lletra d'algunes de les seves cançons.

+ VIST