Segueix-nos F Y T R

Armengol defensa una desescalada «lenta i prudent» per a evitar una quarta onada

|

La presidenta del Govern Francina Armengol, ha defensat aquest dijous la necessitat que la nova desescalada sigui «lenta i prudent» per a evitar una quarta ona de contagis.

En declaracions als mitjans des de l'Hospital d'Inca, la cap de l'Executiu no ha concretat, no obstant això, quines mesures aprovarà en aquest sentit el Consell de Govern extraordinari previst per a aquest divendres més enllà de les ja avançades en relació a la flexibilització de les superfícies comercials de Mallorca.

Armengol ha emplaçat a la reunió d'aquest dijous de la Mesa de Diàleg Social, en la qual es presentaran les propostes de l'Executiu, i a la posterior compareixença de la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez.

La presidenta ha ressaltat que es «està tombant» la tercera onada però ha recordat que la situació en les UCI continua sent «complicada» i que sobre les Balears sobrevola també l'amenaça del cep britànic del virus, més contagiosa.

En aquest sentit, Armengol ha assenyalat que durant la gestió de la pandèmia s'ha après que de la mateixa manera que davant un increment de contagis les restriccions s'han d'activar i elevar ràpidament, quan baixa la incidència la relaxació de les limitacions ha de ser més lenta.

La presidenta del Govern ha assegurat que comprèn el sofriment i el dolor de qui té una petita empresa i que s'ha vist obligat a tancar pel bé de la societat i ha recordat que des de desembre hi ha ajudes disponibles. «Quan s'han pres decisions s'ha vist com ha baixat la incidència acumulada i com s'ha alliberat la pressió hospitalària i l'obligació del *Govern és salvar vides», ha apuntat.

+ VIST