Segueix-nos F Y T R

Ataquen el bust d'Aurora Picornell al Molinar

|

«Una altra acció vandàlica sobre el patrimoni públic, aquesta vegada, al bust d'Aurora Picornell al Molinar. Lamentam i condemnam aquest atac al patrimoni artístic i la memòria d'Aurora Picornell, filla predilecta de Mallorca», ha denunciat aquest dimarts el departament de Presidència del Consell de Mallorca a les xarxes socials.

El bust de la sindicalista republicana i feminista Aurora Picornell, inaugurat per l'Ajuntament de Palma i el Consell de Mallorca al 2019 al passeig del Born del Molinar, ha aparegut pintat de blau i sense la placa d'identificació.

Des d'Esquerra Unida de les Illes Balears (EUIB) han condemnat «rotundament aquest atac clarament feixista a la memòria democràtica, a la democràcia i al patrimoni històric de Palma». «És intolerable, no podem deixar de condemnar un atac a una referent de l'esquerra a Ciutat, així com el seu llegat, 84 anys després del seu afusellament les seves idees per a la construcció del socialisme, segueixen plenament vigents, d'aquí que molesti tant al feixisme i es prengui aquestes molèsties. Recordant-la, 'amb quines bales matareu les idees?'», ha dit el coordinador general d'EUIB, Juanjo Martínez.

Per la seva banda, el PSIB ha condemnat i rebutjat «l’atac vandàlic contra el bust d’Aurora Picornell, filla predilecta de l’illa de Mallorca assassinada pels feixistes. És una ofensa a les víctimes i a la seva memòria. Ni una passa enrere davant actituds que no tenen cabuda en la nostra democràcia».

«Els feixistes tornen a atacar símbols antifeixistes, aquest cas, un bust d'Aurora Picornell. Per la memoria de les lluitadores, de les Roges del Molinar i per tota persona víctima del feixisme: LLUITAREM!», ha dit Arran Palma al respecte.

+ VIST