Segueix-nos F Y T R

L'OCB valora «l'esforç» de Negueruela per expressar-se en català com a portaveu del Govern i l'anima a «perseverar»

Negueruela es va estrenar com a portaveu del Govern demanant disculpes pels errors que pogués cometre parlant en català. | E.P./Arxiu

| | Palma |

L'Obra Cultural Balear (OCB) ha ressaltat «l'esforç» i el «respecte» del recentment nomenat portaveu del Govern, Iago Negueruela, cap a la llengua pròpia en apostar per expressar-se en català en la seva tasca com a «veu de l'Executiu» i l'ha animat a «perseverar».

Negueruela es va estrenar com a portaveu del Govern dilluns passat demanant disculpes pels errors que pogués cometre en les seves compareixences en català.

El president de l'OCB, Josep de Luis, ha subratllat que l'actitud dels representants polítics pot ser «exemplaritzant» i el fet que Negueruela, malgrat els errors que pugui cometre, s'expressi en català, pot animar a més persones a utilitzar la llengua pròpia.

L'aprenentatge de qualsevol llengua, ha apuntat, és «complicat» i qualsevol persona té dificultats per a expressar-se en un idioma que no és el seu. Per això, des de l'OCB han ressaltat la decisió de Negueruela d'apostar per expressar-se en català, malgrat les dificultats.

Segons ha explicat De Luis, cal no oblidar que a les Balears conviuen moltes llengües, encara que la pròpia és el català i ha destacat que «el normal» és que un càrrec públic empri el català, com marca el decret d'usos.

En aquest sentit, De Luis ha apuntat que el cas de Negueruela, d'origen gallec, no és més que el reflex de la realitat actual. Les Illes han estat històricament, ha assenyalat, lloc d'acollida per a persones que han arribat de diferents parts de l'Estat espanyol i del món, cadascun amb la seva llengua materna i el català ha estat element cohesionador «i així ha de continuar sent-ho».

+ VIST