Segueix-nos F Y T R

Multes que sumen més de 16.000 euros per les protestes per la llibertat de Hasél a Palma i Maó

| |

La Delegació del Govern espanyol a les Balears ha informat aquest dilluns que sancionarà almenys 21 persones per la seva participació en les protestes per la llibertat del raper Pablo Hasél de dimarts passat a Palma i Maó amb multes que sumen un total de 16.218 euros.

Les protestes varen ser convocades a través de xarxes socials i, a Palma, segons xifres de la Policia espanyola, varen participar més de 200 persones a la concentració a la Plaça d'Espanya. En elles, es demanava la llibertat de Hasél, condemnat a nou mesos de presó per «enaltiment de terrorisme i injúries a la corona».

A Palma, la Delegació del Govern espanyol a les Balears ha precisat que dos dels concentrats s'enfronten a sengles multes de 1.200 euros per desobediència a l'autoritat «en haver fet cas omís als agents de la Policia espanyola, els qui varen informar a través de megafonia que la concentració no estava emparada, que no estaven permeses les reunions causa de la situació sanitària i que, per tant, havien d'abandonar el lloc». A aquestes dues persones, que varen participar activament en la concentració, se'ls va sol·licitar la documentació en reiterades ocasions fins que finalment la varen mostrar. Un altre implicat s'enfronta a un expedient sancionador de 1.200 euros per desobediència a l'autoritat. Aquesta persona va ser «requerida per un agent fins a en cinc ocasions perquè s'identifiqués».

Un altre concentrat s'enfronta a dos expedients sancionadors que sumen 901 euros per desobediència a l'autoritat (601 euros) i falta de respecte als policies (300 euros). Segons explica la Delegació, aquest ciutadà no va atendre els requeriments dels agents de marxar del lloc i, al final, «es va dirigir a ells i els va insultar a crits en repetides ocasions».

Un dels implicats s'enfronta també a dos expedients sancionadors que sumen 901 euros per desobediència a l'autoritat (601 euros) i falta de respecte als policies (300 euros). Segons expliquen, aquesta persona «va desobeir els agents, va realitzar gestos obscens, els va increpar i els va insultar en múltiples ocasions a crits. Quan anava a ser identificat, va tractar de fugir corrent, però va ser aconseguit i finalment va accedir a identificar-se mentre seguia amb les provocacions».

Un altre concentrat s'enfronta a dos expedients sancionadors que sumen 1.202 euros per desobediència a l'autoritat i obstrucció a l'autoritat en el desenvolupament de les seves funcions. «Aquest ciutadà va fer cas omís a les indicacions de la Policia que abandonés el lloc i també va entorpir la tasca dels agents quan intentaven identificar un dels assistents», han explicat.

Altres 12 concentrats s'enfronten a multes de 601 euros cadascun per desobediència a l'autoritat per no atendre els reiterats requeriments de la Policia espanyola que, a través de megafonia, va informar que la concentració no estava emparada i que no estaven permeses les reunions per motius sanitaris, per la qual cosa havien d'abandonar el lloc.

Respecte a la concentració a la plaça Miranda, a Maó, la Direcció Insular de Menorca sancionarà almenys tres persones per la seva «activa participació en els fets». Aquesta concentració va ser convocada a través de les xarxes socials i no va ser comunicada en cap moment a la Direcció Insular de Menorca.

Així, una de les persones concentrades s'enfronta a un expedient sancionador de 1.200 euros per desobediència a l'autoritat per no atendre les indicacions de la Policia espanyola d'abandonar el lloc. «Aquesta persona es va negar reiteradament a identificar-se davant els agents provocant amb la seva actitud que es formés un tumult. També va fer cas omís als requeriments de la Policia, que, a través de megafonia, ha instat els congregats que abandonessin el lloc», han explicat. Dues persones més s'enfronten a multes de 601 euros cadascuna per «desobediència a l'autoritat».

+ VIST