Segueix-nos F Y T R

L'Ajuntament de Maó aprova la restitució del topònim en català com a única forma

|

El ple de l'Ajuntament de Maó ha aprovat ha aprovat una moció per a la restitució del topònim 'Maó' com a única forma oficial, en lloc de la doble denominació Maó-Mahón vigent des de fa 8 anys.

Per la seva banda, la Plataforma per la Llengua a les Balears ha informat ha celebrat el fet apuntant que «aquesta decisió significa acabar definitivament amb l'anomalia existent des que en 2012, l'Ajuntament de Maó, governat per majoria absoluta del PP, estableix el topònim en forma bilingüe».

L'organització ha recordat que des del primer moment va rebutjar «la castellanització del topònim i va denunciar que la intenció del PP era relegar el català a una llengua de segona i sense protecció legal».

Segons l'entitat, la moció ha estat aprovada i caldrà esperar la presa en consideració de possibles al·legacions durant els pròxims dies, fins que el canvi de topònim s'emporti a aprovació definitiva en el ple del mes següent. En última instància, l'Ajuntament sol·licitarà al Consell de Menorca que executi el canvi de manera definitiva.

+ VIST