Segueix-nos F Y T R

L'ASM denuncia que les Balears són dels territoris que poden invertir menys en Atenció Primària, a causa de l'espoliació fiscal

|

L'Assemblea Sobiranista de Mallorca ha denunciat aquesta dissabte que les Illes Balears són una de les Comunitats que inverteixen més poc en Atenció Primària a causa del drenatge fiscal a que les sotmet l'Estat espanyol.

«Madrid ens roba 4.200 milions d'euros cada any via Hisenda, que se'n van i no tornen» explica l'ASM juntament a un gràfic on es veu la inversió d'Extremadura en Atenció Primària (262 euros per habitant i ho compara amb la inversió a les Illes Balears (178 euros per habitant).

Els sobiranistes fan referència a l'informe fet públic per la Federació d'Associacions per a la Defensa de la Sanitat Pública (FADSP) que ha denunciat les desigualtats observades en les diferents comunitats autònomes pel que fa a la despesa en Atenció Primària (AP) en aquests darrers anys.

Segons l'informe, set comunitats, entre les quals hi són les Balears, es varen situar per sota dels 206,73 euros de mitjana per habitant, amb una despesa dei 178,38 euros, front dels 261,75 d'Extremadura, la comunitat que més va invertir.

+ VIST