Segueix-nos F Y T R

El Govern habilitarà un telèfon específic per facilitar l’accés a la vacuna contra la Covid-19 a les persones sense targeta sanitària

|

El Servei de Salut de les Illes Balears habilitarà la setmana que ve un número de telèfon per resoldre incidències i dubtes de tipus administratiu i facilitar l’accés a la vacuna a les persones residents a l’arxipèlag que, per qualque motiu, no disposin de la targeta sanitària. L’objectiu és garantir l’accés universal a aquesta prestació sanitària pública i gratuïta a totes les persones, independentment de quina sigui la seva situació administrativa.

Així ho han donat a conèixer la directora general de Salut Pública i Participació, Maria Antònia Font, i la directora assistencial del Servei de Salut de les Illes Balears, Eugènia Carandell, durant una roda de premsa per fer balanç dels darrers set dies i avançar la tasca que es durà a terme la propera setmana en el marc del Pla de Vacunació.

Tal com han explicat, a partir de dilluns el Servei de Salut de les Illes Balears podrà vacunar prop de 800 persones diàries al poliesportiu Germans Escales de Palma, on es posaran en marxa 7 línies de vacunació, cadascuna amb capacitat per atendre més d’un centenar de persones al dia.

Així doncs, dia 8, el poliesportiu Germans Escales s’afegirà a Son Dureta com a centre de vacunació massiva i en aquesta infraestructura, que disposarà de 7 línies, es podran vacunar 5.600 persones per setmana. En total, hi fan feina per torns 70 professionals sanitaris. Estarà operatiu de 8.00 a 20.00 h, de dilluns a diumenge, amb alguna línia oberta fins a les 22.00 hores per facilitar-ne l’accessibilitat.

Aquestes 7 línies són ampliables a 14, la qual cosa permetrà adaptar el ritme de vacunació si augmenta el volum de vacunes que arriben. Es podrien posar així 3.500 vacunes diàries i 24.500 setmanals.

+ VIST