Segueix-nos F Y T R

Indignació per les vacances dels alemanys a Mallorca: «Podran venir turistes a veure'ns però no ens podrem veure entre nosaltres»

|

La presidenta del Govern, Francina Armengol, va obrir aquest dimecres la porta als turistes alemanys per a visitar les Balears per Setmana Santa. Ho va fer en una roda de premsa per a la premsa alemanya, en el marc de la fira turística de Berlín, la ITB.

Armengol va explicar que el Govern fa feina amb turperadors, aerolínies i agències del mercat alemany, «amb l'objectiu que les Illes siguin a partir d'abril i, especialment des de juny, la destinació líder del Mediterrani, com abans de la pandèmia».

A aquesta crida al turisme alemany, se li suma que les Balears, juntament amb les Canàries, queden fora del tancament perimetral que sí regirà sobre la resta de comunitats autònomes durant el pont de Sant Josep i Setmana Santa.

A més, el Govern alemany ha informat aquest divendres que les Balears deixen d'estar considerades de risc; de manera que els alemanys que venguin no hauran de guardar quarantena de 14 dies, com era obligatori fins aquest moment.

En contraposició al discurs de positivisme del Govern, en referència a les dades epidemiològiques de les Balears per a propulsar el turisme alemany, trobam les noves restriccions per als residents. En aquestes, es limitaran entre el 26 de març i l'11 d'abril les trobades socials i familiars a quatre persones en interiors públics, bars i restaurants, a sis persones en exteriors públics -en els dos casos de dos nuclis de convivència- i a un únic nucli de convivència en els domicilis. A banda d'això, com denuncien molts ciutadans, els ciutadans de les Balears residents a la Península no podran tornar a casa pel tancament perimetral de les CCAA on resideixen però sí podran venir turistes.

+ VIST