Segueix-nos F Y T R

La Plataforma per la Democràcia fa una crida «a mobilitzar-se davant l'amenaça de l'extrema dreta»

|

Una representació de les entitats que agrupen la Plataforma per la Democràcia ha presentat aquest divendres a la plaça Major de Palma el manifest 'Compromeses per una Mallorca sense Odi', amb el qual crida els «sectors progressistes a mobilitzar-se davant l'amenaça de l'extrema dreta».

El portaveu de la Plataforma Carlos Martín, ha recordat que la Plataforma va sorgir fa dos anys, «davant la preocupació per l'entrada amb força de l'extrema dreta en les eleccions andaluses».

En aquest sentit, ha assenyalat que ara hi ha «una nova amenaça, que és que l'extrema dreta i els seus discursos d'odi passin ja no sols de ser present en les institucions sinó als governs».

«Consideram que els sectors progressistes de la societat hem tengut en certa manera els carrers abandonats, i d'alguna forma el feminisme, per posar un exemple, ens ha demostrat fa pocs dies amb el 8M l'important que recuperem els carrers, encara que ens criminalitzin», ha expressat la també coportaveu de la Plataforma, Elisabeth Ripoll.

Ripoll ha assenyalat que «no es tracta d'incomplir les restriccions sanitàries», però ha considerat que sense una mobilització per la justícia social, aquesta crisi és «el brou de cultiu per a l'extrema dreta i la tornaran a pagar els sectors populars».

Des de la Plataforma han insistit que s'ha de frenar «la normalització dels discursos d'odi de l'extrema dreta: No volem una societat illenca dividida per les seves consignes i missatges fàcils, i per tant instem els partits i els mitjans a no fer seguidisme».

«No és una qüestió de llibertat d'expressió, sinó de no facilitar no entrar en el joc de l'extrema dreta, com s'ha fet fa pocs dies amb la criminalització del 8M, mentre no es qüestionen els actes populistes d'Abascal en places públiques sense cap mena de mesura de seguretat», han censurat.

En el seu manifest, la Plataforma planteja també que cal sortir d'aquesta crisi amb un canvi de model econòmic «que generi esperances i oportunitats per a la gent».

+ VIST