Segueix-nos F Y T R

Menorca: una dona de 38 anys vacunada amb AstraZeneca ha hagut se ser ingressada amb una afectació greu

|

L'Àrea de Salut de Menorca ha notificat aquest divendres horabaixa un cas de possible reacció adversa greu en una persona després de vacunar-se contra la Covid-19. Es tracta d'una dona de 38 anys, que el dia 6 de març va rebre la primera dosi de la vacuna d'AstraZeneca i que ha estat diagnosticada amb la Síndrome de Guillain Barré (SGB).

Segons han informat, la pacient va acudir al Servei d'Urgències de l'Hospital Mateu Orfila diumenge passat amb una cefalea intensa, una simptomatologia que va millorar amb l'administració d'analgèsia.

El dijous va ser atesa de nou en el servei d'Urgències després d'experimentar un empitjorament del seu estat de salut, amb dolor cervical i lumbar i feblesa a les cames.

La Síndrome de Guillain-Barré és un trastorn poc freqüent en el qual el propi sistema immunitari d'una persona lesiona les capes protectores dels nervis i causa feblesa muscular. Es desconeix la causa exacta d'aquesta síndrome.

És un trastorn que apareix dies o setmanes després d'una infecció respiratòria o digestiva, en rares ocasions pot ser provocada per una cirurgia i l'associació amb un procés de vacunació és extremadament rara.

Des de la direcció de l'Àrea de Salut expliquen que s'està estudiant el cas amb profunditat per a poder determinar l'origen d'aquest trastorn i que, en aquest moment, no hi ha establerta una relació de causa-efecte directa amb la dosi d'AstraZeneca que va rebre aquesta pacient. En aquest sentit, fan una crida a la calma i recorden que, just ahir, teníem un informe elaborat per l'Agència Europea del Medicament que apunta al fet que la vacuna d'AstraZenecaés eficaç i segura i que a a l'Estat espanyol s'ha decidit reprendre la vacunació el dimecres de la setmana vinent.

+ VIST