Segueix-nos F Y T R

Menorca demana al Govern espanyol que tanqui les fronteres internacionals i no permeti l’arribada de turistes estrangers durant la Setmana Santa

|

L’equip de govern del Consell Insular de Menorca ha celebrat la decisió del Govern de no perimetrar entre illes sinó la Comunitat Autònoma. Amb aquesta mesura, a partir del pròxim divendres, serà necessari acreditar un motiu de causa major, de treball o de residència per a poder entrar i sortir de les Illes Balears i serà obligatori la realització d’un test d’antígens a ports i aeroports per a viatges de més de 72 hores, també per als passatgers interilles.

La presidenta del Consell Insular ha defensat que «els indicadors sanitaris actuals permetien una mobilitat segura a dins de la nostra Comunitat i amb aquesta nova mesura es permet incentivar l’activitat turística segura entre illes i donar oxigen a la nostra economia».

En aquest sentit també ha valorat positivament el tractament diferenciat entre illes destacant que «gràcies a aquesta distinció, que sempre s’ha donat en funció de cada particularitat insular, i a la situació sanitària de Menorca els interiors de la restauració es podran mantenir oberts a la nostra illa».

Les peticions de la institució han anat més enllà i l’equip de govern també demana al Govern espanyol que, per a prevenir l’expansió de la pandèmia, i en coherència amb les noves restriccions entre comunitats autònomes i amb les mesures imposades als ciutadans residents, tanqui les fronteres internacionals i no permeti l’arribada de turistes estrangers durant la Setmana Santa a les Illes Balears. Així mateix, el Consell Insular insta el Govern a defensar també aquesta reivindicació davant el Govern espanyol.

+ VIST