Segueix-nos F Y T R

Enllaçats per la Llengua llança un manifest «per a reivindicar la presència del català en tots els àmbits de la vida pública»

|

La plataforma d'entitats Enllaçats per la Llengua, de la qual forma part l'STEI Intersindical, ha presentat telemàticament un manifest «per a reivindicar la llengua catalana i la seva presència en tots els àmbits de la vida pública».

Amb aquest manifest, Enllaçats denuncia que les constitucions espanyola, francesa i italiana «instauren el principi de desigualtat legal entre ciutadans en matèria lingüística, en no preveure per a la llengua catalana un estatut equivalent al que atorguen al de l’espanyol, el francès i l'italià, en cada cas».

Davant això proclama «el dret col·lectiu de les comunitats catalanoparlants a existir de manera incondicionada, i el dret de les persones que les integren a viure en català de manera lliure i plena».

La plataforma està formada per entitats d’arreu del domini lingüístic, entre les quals hi ha Acció Cultural del País Valencià, Escola Valenciana, FOLC, Plataforma per la Llengua, Òmnium Cultural de l’Alguer, i els sindicats USTEC-STES, STEPV-IV i STEI Intersindical.

L'STEI fa una crida, «una vegada més», a les institucions i al conjunt de la societat de les Illes Balears a fer passes fermes en el camí de la normalització plena de la llengua catalana en tots els àmbits, i a fer feina de manera conjunta entre tots els territoris de parla catalana.

+ VIST