Segueix-nos F Y T R

Vicenç Vidal farà arribar les reivindicacions de la Plataforma Pulmó Verd al Senat espanyol

|

El senador autonòmic, Vicenç Vidal, i el coordinador de MÉS per Marratxí, Joan Francesc Canyelles, acompanyats dels regidors ecosobiranistes Aina Amengual i Daniel Mas, es reuniren el passat dimecres al Pla de na Tesa amb els membres de la Plataforma Pulmó Verd.

Durant la reunió, Vidal i Canyelles els explicaren les accions que des de MÉS s’han dut a terme per tal d’intentar aturar la construcció del parc fotovoltaic de Son Bonet, entre les que destacaren la petició de compareixença del president d’Aena, Maurici Lucena, i la bateria de preguntes formulades al ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos (PSOE), sobre el projecte en qüestió.

Els membres de la Plataforma Pulmó Verd traslladaren als representants de MÉS per Mallorca i MÉS per Marratxí que existeix un informe de l’Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA) un informe sobre la reflectivitat de les plaques fotovoltaiques al costat dels aeròdroms i aeroports. En aquest sentit, el senador es va comprometre a demanar per escrit aquesta documentació, així com també el pla estatal sobre energies fotovoltaiques.

Vidal manifestà que «des de fa un any, des de MÉS per Mallorca, juntament amb els companys de MÉS per Marratxí, estam treballant i lluitant per intentar frenar el projecte de construcció del parc fotovoltaic de Son Bonet, i la millor manera de fer-ho és de la mà de la Plataforma Pulmó Verd per tal de traslladar les seves reivindicacions al Senat». El senador finalitzà agraint als representants de la plataforma veïnal tot el moviment que estan duent a terme i els convidà a continuar endavant, al mateix temps que s’oferí a col·laborar amb ells per a qualsevol qüestió que vulguin traslladar al Senat espanyol.

Per la seva part, Joan Francesc Canyelles, apuntà que «poques vagades s’ha vist al municipi de Marratxí un moviment social tan ben organitzat, fort i unit per reivindicar un fet, en aquest cas que l’únic espai verd existent entre Son Bonet i el Pla de na Tesa pugui seguir sent un espai per a totes i tots els marratxiners, especialment els veïnats de Cas Capità, Pont d’Inca i Pla de na Tesa». Canyelles destacà la feina feta per part del senador de MÉS per Mallorca i es posà a disposició dels veïnats per tal de traslladar les seves reivindicacions a través de MÉS per Marratxí.

+ VIST