Segueix-nos F Y T R

Una jove va al Centre de Salut de Binissalem amb una ferida a la mà i el metge li diu «¡que me hables en cristiano!»

|

Aquest passat dimecres, 31 de març, sobre les 18 hores, Xisca CB, una jove binissalemera va acudir al P.A.C. de Binissalem amb una ferida a la mà que li havia fet el seu moix.

Segons la jove, quan el metge la va cridar per atendre-la, ella després de saludar amb un «Bon dia», va començar a explicar-li el que li havia passat. Tot d'una, el metge la va interrompre i li va dir pujant el to: «en castellano, vale? Que no te entiendo». Ella va dir «eh?» i el metge li digué «que me hables en cristiano».

Quan la jove li va demanar si no l'entenia si parlava en mallorquí, el metge li va dir que és de Polònia i que el que feia ella era «anar en contra seu» i la va convidar a esperar a ser atesa en el següent torn «a veure si l'altre metge t'entén».

Xisca CB es va dirigir aleshores en castellà al metge i li va dir si li podia mirar la ferida. El metge li va dir que només tenia un cop i que no era res.

La jove explica que «me'n vaig anar bramant cap al cotxe», però quan va ser allà va decidir que els fets no havien de quedar impunes i va tornar al centre de salut: «la senyora de la recepció me va veure bramant i me va dir: 'què ha passat?' I jo li vaig dir 'me podries donar un full de denúncia?' I me va donar el full de reclamació'» i afegeix que «I vaig escriure la reclamació en castellà, és vera, estava ben cohibida i jo crec que de la ràbia i impotència me va sortir així, sincerament tenia el cap volant en aquell moment».

Xisca CB ha explicat a dBalears, també, que «Al dia següent vaig tornar perquè me feia molt de mal i me varen donar antibiòtics i paracetamol perquè la doctora va dir que les mossegades d'animals poden ser perilloses».

+ VIST