Segueix-nos F Y T R

Nova caravana de cotxes a Palma contra «l'abús de la temporalitat» a l'Administració

Imatge de la caravana de cotxes celebrada aquest diumenge a Palma. | E.P.

| | Palma |

Entre 180 i 190 vehicles de treballadors públics, segons xifres de l'organització, han celebrat aquest diumenge a Palma la quarta caravana per a advertir de «l'abús de la temporalitat» a les Administracions Públiques.

Segons ha informat la portaveu de la Coordinadora d'Interins i Temporals de les Balears, Sonia González, «aquesta és la quarta caravana que se celebra a Palma, convocada a nivell estatal pel mi#15F i aquesta vegada s'han sumat un total de 37 capitals de l'Estat espanyol».

A nivell de l'administració autonòmica, ha recordat González, a les Balears, la taxa de temporalitat supera el 35%. Mentrestant, en el Consell, la temporalitat supera el 65%, destacant la taxa que dins de la institució té l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), que és d'un 83%. «Els majors percentatges de taxa de temporalitat s'estan donant dins de les administracions locals, consells insulars i ajuntaments», ha assenyalat sobre aquest tema.

Amb tot, la portaveu ha explicat que «s'estan sol·licitant reunions amb tots els partits amb representació tant a nivell autonòmic com estatal». No obstant això, ha lamentat, la Coordinadora Estatal ha sol·licitat diverses reunions amb el ministre de Política Territorial i Funció Pública, Miquel Iceta, qui «ha afirmat en una entrevista que els seus interlocutors són els sindicats (CCOO, UGT i CSIF) i que no s'ha de reunir amb cap plataforma».

Aquest fet, ha incidit González, «és un greuge a un col·lectiu que ha hagut d'organitzar-se en coordinadores i muntar els seus propis sindicats davant la indefensió i la paràlisi d'alguns d'ells a escoltar i actuar davant una situació tan greu de drets laborals».

+ VIST