Segueix-nos F Y T R

[VÍDEO] La Guàrdia Civil enregistra un vídeo de promoció de les seves activitats, al Torrent de Pareis, sense l'autorització del Govern

|

Cada vegada que es qüestiona públicament la imatge de la Guàrdia Civil, poc temps després el cos militar reacciona i fa públic qualque 'publireportatge' on s'expliquen les bondats de la tasca desenvolupada pels seus agents.

En aquesta ocasió, coincidint amb el qüestionament de les pràctiques de la Guàrdia Civil per part de l'Ajuntament de Capdepera, IB3 ha realitzat una informació amb l'explicació de les activitats de rescat del cos armat.

La peça informativa conté, però, imatges enregistrades pel propi cos militar al Monument natural del Torrent de Pareis, situat a la Serra de Tramuntana, declarada Paratge natural amb l'Acord del Consell de Govern de 16 de març de 2007.

El Decret 53/2003, de 16 de maig, de declaració del Monument natural dels torrents de Pareis, des Gorg Blau i de Lluc (BOIB núm. 79, de 5 de juny de 2003) és molt clar respecte a les activitats que s'hi poden fer i els usos i activitats que requereixen comunicació prèvia a Espais de Natura Balear amb un mínim de 10 dies d'antelació.

I a la Conselleria de Medi Ambient no hi consta cap petició per enregistra-hi les imatges d'un simulacre de rescat protagonitzat per un helicòpter de la Guàrdia Civil.

+ VIST