Segueix-nos F Y T R

MÉS per Llucmajor demana que l'Ajuntament contacti amb els «gegants d'internet i xarxes socials» perquè deixin d'emprar 'Lluchmajor'

|

MÉS per Llucmajor ha enregistrat una moció que serà elevada al ple de la coorporació municipal de dimecres vinent, mitjançant la qual demana que l'Ajuntament de Llucmajor contacti formalment amb «gegants de la comunicació telemàtica i xarxes socials com ara Google, Wikipedia i Facebook/Instagram per tal que aquestes plataformes deixin d'utilitzar el topònim 'Lluchmajor' en lloc de 'Llucmajor'».

El regidor Miquel Serra explica que «ara per ara aquestes aplicacions a l'hora de posar una geolocalització només permeten posar la forma incorrecta 'Lluchmajor'. El problema és que s'utiliza constantment i de cada dia que passa hi ha més publicacions amb aquesta nomenclatura equivocada i, amb el ritme que anam en el món virtual, pensam que s'ha de solucionar perquè no es perpetuï l'ús de la forma incorrecta».

En la moció, la formació explica que el butlletí oficial de les Illes Balears de 14 d'abril de 1988, publicà les formes oficials dels noms dels municipis i que el d'aquest és 'Llucmajor'.

En aquest sentit, s'explica que «aquesta voluntat normalitzadora va anar posant al seu lloc la històricament dispersa denominació del municipi. Tenim la impressió que als darrers anys aquesta feina s’ha vist frenada per importants empreses com Facebook, Wikipedia o Google, mitjançant les seves aplicacions Google Maps o Google Earth que ofereixen una toponímia municipal incorrecta».

+ VIST