Segueix-nos F Y T R

Exigeixen davant el Consolat la igualtat en la presència i ús social del català

|

Una vintena de persones convocades per la plataforma Enllaçats per la Llengua, de la qual formen part a Balears el sindicat STEI i Plataforma per la Llengua, s'han concentrat aquest divendres enfront del Consolat de Mar per a presentar demandes en favor de la igualtat en l'ús i presència del català.

La plataforma ha reclamat el reconeixement de la unitat i de l'oficialitat del català, així com l'avanç en la reciprocitat dels mitjans de comunicació en català. Les entitats han argumentat que és un dret dels ciutadans poder sintonitzar en tots els territoris catalanoparlants els mitjans audiovisuals que comparteixen idioma.

Igualment, han exigit que es reconeguin els drets lingüístics de les persones catalanoparlants i que volen viure plenament en català. Han reclamat, a més, polítiques lingüístiques perquè es normalitzi l'ús i coneixement del català en tots els àmbits.

Els convocants també han demanat que els centres educatius garanteixin que els nens i joves siguin competents en català i puguin gaudir de les mateixes oportunitats sigui com sigui la seva llengua d'origen. Així, han exigit que el català sigui llengua vehicular en l'educació.

La plataforma han lliurat en el registre de la Conselleria de Presidència un manifest elaborat per entitats de tot el domini lingüístic.

+ VIST