Segueix-nos F Y T R

El Govern continuarà amb una desescalada lenta «en el marge de les possibilitats» després del 9 de maig

|

La presidenta del Govern Francina Armengol, ha defensat aquest dimarts que l'Executiu continuarà amb la desescalada lenta «en el marge de les seves possibilitats» quan acabi l'estat d'alarma el pròxim 9 de maig.

En el ple del Parlament, la presidenta ha respost al portaveu del PP Biel Company, qui ha preguntat pels plans de l'Executiu pel que fa a les restriccions que s'imposaran a partir del 9 de maig.

Armengol ha recordat que hi ha Consell de Govern el 7 de maig i serà quan s'estableixin les mesures que estaran vigents els pròxims 15 dies en la comunitat.

El líder del PP balear ha recordat que el president Sánchez es nega a ampliar l'estat d'alarma sense oferir cap altra alternativa. En aquest sentit, ha apuntat que les empreses i els treballadors de les Illes «necessiten certeses i saber què podrà fer després del 9 de maig».

Per això, ha preguntat a Armengol com controlarà el virus, quines seran les restriccions o si es mantindran els controls en els ports i aeroports de les Balears. «Ja està bé, és una improvisació total. La seva gestió està plena d'improvisació, de contradiccions i d'incongruències», ha censurat.

Per part seva, la presidenta Armengol ha reiterat que l'únic objectiu del Govern és salvar vides i protegir la població. «Hem aconseguit ser un dels territoris europeus amb menys mortalitat», ha destacat.

D'aquesta manera, la líder de l'Executiu ha defensat les mesures que s'han pres i ha insistit que, per a reactivar l'economia, és necessari tenir una incidència acumulada de casos baixa.

+ VIST