Segueix-nos F Y T R

El TSJIB autoritza les mesures presentades pel Govern per a després de l'estat d'alarma

| |

El Tribunal Superior de Justícia de les Balears ha avançat aquest dijous que autoritza les mesures sanitàries presentades pel Govern posteriors a l'aixecament de l'estat d'alarma.

Segons ha informat el departament de premsa del TSJIB, els magistrats han adoptat aquesta decisió amb la votació de tres magistrats a favor i dos en contra. Durant els properes dies es notificarà la resolució.

En concret, les mesures aprovades pel Consell de Govern extraordinari aquest dimecres cerquen prevenir i contenir la pandèmia ocasionada per la Covid-19 entre els dies 9 i 23 de maig de 2021. Així, preveu limitar els desplaçaments i la circulació per vies públiques entre les 23.00 i les 06.00 hores -només estarien permesos aquells que es duguin a terme per causes essencials- i els controls per a l'entrada a les Balears.

D'aquesta manera, les persones procedents d'altres comunitats o ciutats autònomes que pretenguin entrar a les Balears, s'han de sotmetre a un control sobre el motiu del desplaçament i, si s'escau, a un control sanitari. Així mateix, sempre que hagin superat les 72 hores fora de les Balears, han de presentar una PDIA per SARS-CoV-2 amb resultat negatiu o sotmetre's a un test d'antígens a l'arribada a les Balears, fer-se una PCR en les següents 48 hores o mantenir una quarantena de deu dies. Aquestes proves són sufragades per les Balears en el cas dels residents o de les persones que viatgin amb causa justificada, i pels mateixos passatgers si no es desplacen per un dels motius recollits en l'acord.

D'altra banda, únicament es poden dur a terme reunions i trobades familiars i socials d'un màxim de sis persones a l'interior o a l'exterior, tant en espais públics, com privats. A l'interior únicament es poden realitzar reunions, com a màxim, de dos nuclis de convivència, tot i que no estan incloses en aquesta limitació les activitats laborals, les institucionals, les de transport i les dels centres docents, ni les activitats esportives o culturals.

Finalment, l'acord estableix limitacions a les celebracions o la permanència de persones en llocs de culte. Així, no es pot superar el 50 per cent de la capacitat i s'ha d'assegurar la distància de com a mínim un metre i mig entre persones de diferents nuclis de convivència.

+ VIST